Bodem:
2 rollen oreo koekjes (3 koekjes apart houden: 1 voor garnering, 2 voor snacken tijdens wachten want lang wachten man.)
70 gram gesmolten vegan boter (Flora plant)
Vulling:
300 gram rauwe cashews (15 min in kokend water wellen. Voor het wellen wegen)
175 gram kikkererwten
2 eetlepels maïzena
120 ml maple syrup
2 eetlepels tahini
370 ml kokosmelk (maak een pina colada van die 30 ml joh)
Mespuntje zout
3 eetlepels appelazijn
1 citroen: sap en rasp in hele vulling
In de helft:
50 gram cacaopoeder
1 eetlepel suiker/extra maple syrup
Nodig: oven en springvorm (22 cm)
Verwarm oven voor op 160 graden. Verkruimel koekjes, meng met gesmolten boter en maak bodem. Gooi alles voor de vulling in de blender (maar nog niet de cacaopoeder en extra suiker), maak vulling.
Giet de helft in een schaal. Voeg de cacao en suiker toe aan de vulling die nog in je blender zit. Blend.
Stort links onder in de hoek, midden boven en rechts onder een bolletje witte vulling
Vul de gaten op met bruine vulling.
Herhaal nu met nog een laagje en wissel de kleur af, dus nu bruin links onder, mid boven en rechtsonder.
Is dit abracadabra? Verdeel dan gewoon blobjes vulling ter grootte van je hand omstebeurt in de springvorm. Neem een satéprikker en trek een slingerlijn. trek nog een slingerlijn maar dan dwars op je eerste.
klaar met marmeren.
Bak voor 50 minuten. Liefst echt wel paar uur koelen voor aansnijden. Invriezen kan prima met deze taart!
Geïnspireerd op recept: https://avirtualvegan.com/vegan-new-york-cheesecake/