2 uien
1 blik jackfruit
2 laurierbladeren
1 theelepel tijm
Scheutje sojasaus (of maggi of zo)
4 à 5 eetlepels vegan boter (Flora plant) en boter om in te bakken
5 a 6 eetlepels bloem 1 eetlepel edelgist
Peper, zout
0,5 liter groentebouillon
100 gram bloem
Rijstmelk (of andere plantaardige melk)
1 theelepeltje paprikapoeder
Panko
Snipper de ui, fruit in vegan boter. Giet de jackfruit af, spoel goed af en dep droog. Voeg toe aan ui samen met de tijm en laurier. Bak de jackfruit tien minuutjes aan beide kanten tussen de ui.
Maak ondertussen de roux: smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en bak zachtjes. Voeg edelgist toe, en beetje bij beetje de groentebouillon zodat je een goed gemixte substantie krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Prak/pull de jackfruit zodat je draadjes krijgt. Voeg een scheutje sojasaus toe aan de jackfruit. Beetje peper en zout naar smaak en zo, en mix het met de draadjesjackfruit.
Laat koud worden zodat je het goed kunt vormen. Eigenlijk best om nachtje in koelkast te laten.
Maak beslagje van bloem en rijstmelk. Dikte: dik pannenkoekenbeslag. Voeg paprikapoeder toe. Haal de balletjes door het beslagje en daarna door de panko.
Frituur op 180 graden tot goudbruin (of vries op dit moment in en frituur later, ook 180 graden maar dan wat langer).
Serveer met mosterd en een slap servetje.