Voor twee personen (plus 16
bitterballen) of voor vier personen (maar dan moet je meer bladerdeegbakjes maken.
2 uien
1 blik jackfruit
2 laurierbladeren
1 theelepel tijm
Scheutje sojasaus (of maggi of zo)
4 à 5 eetlepels vegan boter (Flora plant) en boter om in te bakken
5 a 6 eetlepels bloem
1 eetlepel edelgist
Peper, zout
0,5 liter groentebouillon
4 of 6 velletjes bladerdeeg (2 per persoon of 3 per persoon)
Handje platte peterselie
Nodig: cupcakebakvorm, oven.
Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en warm de oven voor op 220 graden. Zodra de velletjes ontdooit zijn: vouw ze over een cupcakevorm die je op zijn kop hebt gezet. Zodat je bakjes ondersteboven maakt over de bolle kanten. Bak af in 20 minuten (of wat het pakje zegt).
Snipper de ui, fruit in vegan boter. Giet de jackfruit af, spoel goed af en dep droog. Voeg toe aan ui samen met de tijm en laurier. Bak de jackfruit tien minuutjes aan beide kanten tussen de ui.
Maak ondertussen de roux: smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en bak zachtjes. Voeg edelgist toe, en beetje bij beetje de groentebouillon zodat je een goed gemixte substantie krijgt.
Breng op smaak met peper en zout. Prak/pull de jackfruit zodat je draadjes krijgt. Voeg een scheutje sojasaus toe aan de jackfruit. Beetje peper en zout naar smaak en zo, en mix het met de draadjesjackfruit.
Haal de bladerdeegbakjes uit de oven, keer ze om, vul met ragout, handje grofgescheurde verse peterselie eroverheen, en daar heb je je classic.