Voor 2 à 3 personen:
Voor de fish:
1 bloemkool
200 gram bloem
1 deel bier
1 deel plantaardige melk
1 theelepeltje gemalen komijn
1 theelepeltje kurkuma
1 theelepeltje gemalen nootmuskaat
1 theelepeltje gemalen koriander
1 theelepeltje gerookte-paprikapoeder
1 theelepeltje gemalen witte peper
1 theelepeltje zout
½ theelepeltje chilipoeder
Klontje vegan boter
dille om te serveren
1 citroen om te serveren
Voor de chips:
Patatjes
Voor de tartaarsaus:
4 à 5 eetlepels vegan mayonnaise
2 eetlepels plantaardige melk
¼ uitje, fijngesneden
1 eetlepel dille, gehakt
1 à 2 theelepeltje kappertjes, fijngehakt
1 à 2 theelepeltje appelazijn
1 theelepeltje citroensap
1 theelepeltje zout
½ theelepeltje mosterd
½ theelepeltje agavesiroop
Snufje zout
Voor de tartaarsaus: doe alles bij elkaar.
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Maak het beslag (eerst de droge dingen, dan een voor een scheutje bier en plantaardige melk tot je een milkshake-consistentie hebt. Maak roosjes van je bloemkool. Dompel ze onder, laat kort uitlekken op een rekje en leg op met bakpapier beklede bakplaat.
12 minuutjes op de ene kant
12 minuutjes op de andere kant.
Haal uit de oven en doe de patatjes erin (ik heb in dit geval kant en klare patatjes gebruikt, maar 4 minuten voorgekookte vastkokende in dikke wedges gesneden gewassen ongeschilde aardappels besprenkeld met een beetje olijfolie zijn ook een optie).
Om de bloemkooljasjes een glansje te geven: smelt een klontje vegan boter in een koekenpan en bak de roosjes rondom. Besprenkel met zout.
serveer alles met nog wat verse dille en peterselie als je dat toevallig hebt en vooral een partje citroen. Eet uit een krant omdat het kan. Ik had tijdschriften nodig voor de foto want ik lees alles online toch.