Als je ‘kaas’ overhebt van je
nachohemel, maak dan kaassoufflés, maar dan vegan!
‘Kaas’:
150 gram cashews (geweld in kokend heet water, voor het wellen wegen)
1 (kleine) eetlepel citroensap
3 eetlepels edelgist
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel mosterd
½ theelepel gerookte paprikapoeder
een snufje kurkuma (voor de kleur, ja toch)
200 ml groentebouillon
Verder (voor 8 personen, je houd dan ‘kaas’ over)
4 plakjes bladerdeeg (vegan)
Paneermeel (check goed of het vegan is)
Chilisaus
Doe alles voor de ‘kaas’ in blender. Daarna in pannetje, eventueel water/bouillon erbij tot goeie consistentie. Op smaak brengen met peper en zout. Laat afkoelen.
Ontdooi je bladerdeegvierantjes. Snijd ze doormidden zodat je acht rechthoekjes hebt. Doe op de ene helft ‘kaas’. Zorg dat de randjes vrij blijven. Maak de randjes nat met water en vouw dubbel. Druk de randjes dicht met een vork. Maak de buitenkant van het soufflétje ook een beetje vochtig voor je het door de paneer haalt, dan blijft het beter plakken. Herhaal tot je acht soufflétjes hebt.
Verwarm een flinke laag olie in een pan tot 180 graden (of tot als je er een broodstukje in doet, het gelijk gaat borrelen). Frituur de soufflés ongeveer 2 minuten aan elke kant. Lekker met chilisaus!
(origineel ‘kaas’ is van Loving it Vegan).