Vegan gehakt (of tofu: half blok goed uitknijpen, verkruimelen)
1 ui
1 teen knoflook
Tacokruiden
Zo’n potje rode dipsaus of iets wat je zelf nog had liggen
Tomaat
Mais
Kidneyboontjes (of andere boontjes, kikkererwten, you name it)
Nachochips
Jalapenoschijfjes
Fruit ui, doe geperste teen knoflook erbij en voeg gehakt en kruiden toe, bakken. Maak ondertussen guac en ‘kaas’ (kijk hieronder). Doe alles bij elkaar en overlaad met rode dipsaus, guacamole en ‘kaas’. Er hoeft niks in de oven want er hoeft niks gesmolten en alles wordt alleen maar soppig dus dit is je quick fix voor je weekendavond, alles.
Guacamole:
1 avocado (geprakt)
1 bosuitje (klein gesneden)
1 limoen (geperst)
Frank’s sauce
1 teentje knoflook (geperst)
Beetje vegan yoghurt (die minder zoute van Alpro)
Doe alles bij elkaar, klaar.
‘Kaas’:
150 gram cashews (geweld in kokend heet water, voor het wellen wegen)
1 (kleine) eetlepel citroensap
3 eetlepels edelgist
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel mosterd
½ theelepel gerookte paprikapoeder
een snufje kurkuma (voor de kleur, ja toch)
200 ml groentebouillon
Alles in blender. Daarna in pannetje, eventueel water/bouillon erbij tot goeie consistentie. Op smaak brengen met peper en zout. (origineel van Loving it Vegan).