Voor de bechamelsaus:
4 eetlepels vegan boter (the plant farm)
5 eetlepels bloem
200 ml (of zo) plantaardige melk (rijstmelk)
1 flinke eetlepel edelgist
Nootmuskaat
Zout, peper
1 blikje tomatenpuree
3 teentjes knoflook, geperst
1 ui
Oregano/Italiaanse kruiden uit een potje gewoon joh
De groenten die je hebt (courgette, prei, wortel, aubergine, broccoli, bloemkool, kijk maar joh)
Lasagnebladeren
Eventueel: vegan parmesaan (this is not grated cheese van Willicroft)
Ook eventueel: vegan gehaktballetjes in plakjes als laagje toevoegen (Vivera plant balletjes)
Nodig: ovenschaal/oven
Verwarm je oven voor op 200 graden. Fruit de ui en knoflook. Doe je groenten erbij, doe de tomatenpuree en kruiden erbij, bak 1 minuut, doe water erbij (gebruik tomatenpureeblikje: 1,5x). Laat pruttelen. Maak je roux: laat boter smelten in steelpannetje, doe de bloem erbij, laat kleuren en geuren en doe nootmuskaat, peper, zout, edelgist erbij. Giet steeds een beetje rijstmelk erbij en meng met vork (of garde ja hoor als je chef bent of zo) tot je echt een sick lekkere saus hebt qua consistentie. Doe beetje olijfolie in je lasagnaschaal, smeer uit. Begin met laag groente/saus, met vervolgens een laag lasagnebladeren. Nu weer rood, dan bechamel, dan bladeren, herhaal tot je eindigt met de bechamel (en eventueel een laagje plakjes vegan balletjes maar hoeft niet). Als je het hebt: laagje vegan parmesaan erover en 30 minuten in de oven. Decanteer je rode wijn in de tussentijd en ga helemaal naar de hemel en terug als je het eet.