Voor twee:
1 blik jackfruit (die in gezouten water)
½ theelepeltje uienpoeder
½ theelepeltje knoflookpoeder
½ theelepeltje chilipoeder
½ theelepeltje gerookte paprikapoeder
2-3 eetlepels bbq-saus
zonnebloemolie
Groenten die door kunnen gaan voor rauwkost (wortel, witlof, kool, biet)
1 eetlepel vegan mayonnaise (Remia Mayolijn of de vegan variant van Jean Baton)
(of ½ eetlepel mayo, ½ eetlepel vegan yoghurt)
2 broodjes
Sla
Verwarm je oven voor en bak je broodjes af als dat nodig is. Spoel de jackfruit goed af en laat uitlekken. Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de jackfruit om en om met alle kruiden en dingen erbij (behalve de bbq-saus), tot het zacht is.
Als je het met de achterkant van je spatel kunt pletten: plet de jackfruit zodat alles zo draderig wordt en het op pulled dingen lijkt. Voeg de bbq-saus toe, laat nog even goed pruttelen en zacht en smakelijk worden.
Snijd de groenten in dunne reepjes, meng met de mayo (je kunt ook half mayo/half vegan yoghurt doen).
Neem je broodje. Doe sla, doe pulled jackfruit, doe rauwkost.
Gebruik de binnenkant van je kookschort als achtergrond voor de foto. Zet het contrast heel hoog, voel je goed.