Een halve bloemkool
Voor het beslag:
150 gram bloem
1 theelepeltje knoflookpoeder
1 theelepeltje uienpoeder
½ theelepeltje gerookte paprikapoeder
Snufje chilipoeder
Peper/zout
1 theelepeltje olijfolie
Rijstmelk/plantaardige melk
Frank’s saus (pepersaus)
Zoete chilisaus
Klontje vegan boter (Flora plant)
Ranch dressing:
1 eetlepel vegan mayonnaise (vegan variant van Jean Baton of Remia Mayolijn)
2 eetlepels rijstmelk/plantaardige melk
2 theelepeltjes appelazijn
2 theelepeltjes gedroogde dille (of gehakte verse dille als je dat hebt)
Snufje knoflookpoeder
Peper/zout
Nodig: oven, geduld, een guilty pleasure-film of tv-avond.
Verwarm je oven voor op 220 graden. Maak mooie roosjes van je bloemkool (bij voorkeur in kipkluifvorm om je vrienden en/of conservatieve oom keihard te foppen).
Voeg alle droge ingrediënten voor het beslagje samen in een kom. Dan de olijfolie, en vervolgens de plantaardige melk, beetje bij beetje, tot je een beslag hebt dat de consistentie heeft van een dikke milkshake (omg een vegan milkshake hoor).
Doe de bloemkoolroosjes in het beslag en zorg dat alles goed bedekt is. Lek uit boven een rekje en spreid uit over bakplaat (met bakpapier erop). Bak voor 10 minuten. Keer de roosjes om. Bak nog een keer voor 10 minuten.
Intussen: smelt een klontje boter in een pannetje, doe een goeie scheut Frank’s en een nog betere scheut chilisaus erbij. Mix. Maak de ranch dressing door alles bij elkaar te doen en goed te mixen.
Bloemkoolroosjes klaar? Haal uit oven (laat oven aan), mix ze met de het chilisausmengsel, doe nog één keer terug in de oven voor nog 10 minuutjes.
Eet met je handen. Serveertip: Outlander of The Voice (bij voorkeur) Kids.
Inspiratie van gimmedelicious.com