Voor 3 personen of zo:
3 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
3 cm verse fijngehakte gember (of 1 eetlepel uit een potje)
4 a 5 verse limoenblad (te koop in de vriesafdeling van de toko)
1 theelepel sambal
1 chilipepertje in dunne ringetjes
Groenten (zoals: bloemkool, paprika, pompoen, wortel, paksoi, spinazie, etc)
1 theelepeltje kerriepoeder
½ potje (of 1 klein) tomatenpuree
200 ml kokosmelk
1 mango, in blokjes
1 limoen
Een handje pinda’s of cashewnootjes
Rijst
Niet op foto maar wel winnen:
Snelle naan uit de pan!
1 kopje bloem
1 theelepeltje knoflookpoeder
1 theelepeltje uienpoeder
1 theelepeltje bakpoeder
Verse fijngesneden (of uit een potje gedroogde) koriander
Scheut rijstmelk (of andere plantaardige melk)
1 theelepeltje olijfolie
Peper/zout
Fruit de ui. Voeg als deze glazig is de knoflook, gember, limoenblaadjes, sambal, chilipepertje en kerriepoeder toe. Laat geurig worden. Voeg tomatenpuree toe en vervolgens alle groenten die je hebt. Laat een paar minuutjes bakken. Zet het vuur nu laag en voeg de kokosmelk toe. Mix goed, deksel op pan en laat sudderen. Voor serveren de limoenblaadjes eruit vissen.
Kook terwijl alles suddert de rijst en maak eventueel de snelle naan:
Voeg alles behalve olie en rijstmelk bij elkaar. Meng met vork. Voeg olie toe. Voeg beetje bij beetje rijstmelk toe, en meng met vork, tot je een deeg hebt. Laat even rusten in de koelkast (10 minuutjes). Rol uit tot dunne naanvormige plakken (dunner dan je het uiteindelijk wil hebben: het zet uit in de pan straks). Zet een koekenpan zonder olie op het vuur, laat goed heet worden en bak de naans op elke kant kort maar krachtig.
Tip: vervang koriander voor oregano en je hebt een supersnelle pizzabodem. Laat deze kruiden weg, en je hebt een supersnelle zelfgemaakte pita/panini.
Serveer de curry met gesneden mango, pinda’s of grofgehakte cashews en een kwartje limoen (omdat garneren met dingen met complementerende kleuren je leven is).