Rotivellen (ik koop die kant en klaar)
Kouseband (of sperzieboontjes)
Tempeh
Ketjap manis
Halve komkommer
1 eetlepel suiker
Goeie scheut azijn
400 gram pompoen, óf
1 aubergine
3 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
Handje cherrytomaatjes
1 eetlepel suiker
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels masala kruiden
2 theelepels gemalen komijn
Snufje gemalen korianderzaad
Half glas water (of zo)
Peper/zout
Op de foto zie je pompoen, maar het kan ook met aubergine en dan is het ook magistraal lekker.
Maak als eerste de zoetzure komkommer: snijd de komkommer in dunne plakjes (ik gebruik bijvoorbeeld kaasschaaf). Doe in schaaltje met goeie scheut azijn en een goeie lepel suiker. Laat intrekken.
Fruit ui en knoflook in een koekenpan. Doe de pompoen of aubergine in blokjes erbij, en alle kruiden, suiker, cherrytomaatjes, tomatenpuree. Bak. Zet het vuur lager, voeg water toe tot je denkt: dit wordt straks een lekkere mushy substantie, deksel erop en laat pruttelen.
Kook de kouseband/sperzies voor 3 a 4 minuten. Giet af en laat snel afkoelen in koud water. Bak op in een wok.
Voor de tempeh: frituur blokjes in laag hete olie. Giet af (vang de olie op!), doe terug in pannetje, en bak met een scheut ketjap manis.
Check of de pompoen/aubergine lekker mushy is. Omdat je toch al komkommer met een kaasschaaf hebt gesneden, kun je nu ook wel met een stamppotstamper de pompoen/aubergine prakken tot een lekker prutje.
Doe alles bij elkaar op je bord. Klaar.