30 april 2021
Voor drie hongerige mensen: Spaghetti 4 teentjes knoflook 1 blikje tomatenpuree 3 ‘blikjes’ water 1 ui Groenten (wortel, courgette, tomaatjes, champies, verzin het) 2 flinke eetlepels edelgist oregano Verse basilicum voor garnerings Voor het gehakt: 200 gram tofu 1 eetlepel maizena Peper/zout Nootmuskaat Paprikapoeder Knoflookpoeder Scheutje sojasaus en ketjap Kardemom Uienpoeder Tijm (heb je niet alles hiervoor in huis? Doe dan een beetje de dingen waarvan je zelf denkt: ja gehakt. Unami, weeiiige shit.) Fruit ui, snijd groenten, doe erbij in pan, bak kort op hoog vuur, doe knoflook en oregano erbij, bak kort, doe tomatenpuree en water: drie keer de inhoud van het blikje erbij. Zet het vuur zacht en laat in ieder geval 15 minuten maar liefst langer pruttelen. Voor het gehakt: lek de tofu uit (ik knijp ‘m altijd uit boven de gootsteen, boek erop duurt lang). Verkruimel in een kom. Doe 1 eetlepel maizena erbij (dit zorgt ervoor dat het een gehakt-achtige structuur krijgt, heel sick!) en alle smaakmakers. Mix en bak in klein beetje olie in een koekenpan krokant. Doe op het laatst bij de saus, vlak voor je gaat serveren. Kook je pasta, serveer met verse basilicum en nog een beetje edelgist en zoek niet op wat de burgemeester van Bologna nu van je denkt.