Voor twee grote kommen:
1 prei, in schijfjes
1 courgette, 1 lange schijf in dunne sliertjes en de rest in plakjes
1 venkel, in schijfjes
1 klein uitje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel edelgist (optioneel en zo)
1 handje verse peterselie, grofgehakt
1 handje verse basilicum, grofgescheurd
Venkelgroen dat aan je venkel zat, grofgehakt
1 handje pijnboompitjes, geroosterd
2 theelepeltjes vegan groene pesto
400 ml groentebouillon
Scheutje vegan kookroom of kokosmelk
Fruit ui en prei in (soep)pan. Voeg knoflook, courgetteplakjes (dus niet de dunne sliertjes) en venkel toe. Bak. Voeg ongeveer 400 ml groentebouillon toe (of in ieder geval zoveel dat alles net onder staat). Kook zachtjes voor 10 à 15 minuutjes.
De dunne sliertjes courgette mixen met de pesto, de pijnboompitjes roosteren, eventueel een broodje voor erbij bakken in de oven. De verse kruiden klaarmaken.
Zet vuur uit, voeg edelgist toe, roer. Mix kort met staafmixer (niet helemaal smooth). Serveer in kom met alle verse kruiden, de courgette/pesto-vermicelli en pijnboompitjes, maak af met een klein scheutje vegan kookroom.